HomeNieuws

CMH-Nieuws

Majorettewedstrijd Lemmer zaterdag 9 juni

De majorettes zijn afgelopen zaterdag, 9 juni, naar Lemmer afgereisd voor een wedstrijd. Er stond de dames een lange dag te wachten. Rond 09.30 uur startte de wedstrijd. Myrthe Dijkstra moest aan het begin van de ochtend haar show aan de jury laten zien. Whoo wat een knaller!

In de middag heeft Ilse de Graaf haar show laten zien. Zij heeft een show met accessoires, waaronder een vlag en een hart. Op de muziek van Adele liet ook zij een prachtige show zien.

Het B-team, met hun show op de muziek van Glee, heeft een goeie sprong vooruit gemaakt en het A-team liet hun instructrice even zien hoe goed ze waren! Super meiden. Na een lange dag op de tribunebanken, omkleden en make-uppen kregen de meiden de volgende uitslagen

 
Solo-Sectie A Jeugd 2
 
63,00 Myrthe Dijkstra 2e plaats
 
Solo - Accessoire Jeugd 3 Basis
 
62,4 Ilse de Graaf 2e plaats
 
Team-Sectie A Jeugd 2
 
62,4 C-Team 4e plaats
 
Team-Sectie A Jeugd basis
 
64,4 Team A 4e plaats

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatst aangepast op maandag 11 juni 2012 20:14

 

Marsconcours Schiermonnikoog 2 juni 2012

Zaterdag 2 juni reisden drumfanfare en zomerguard van CMH af naar Schiermonnikoog om deel te nemen aan het Druma-concours, georganiseerd door de OMF. Aan het reguliere muziek en zangfestival deden maar liefst 28 muziekverenigingen en 20 koren mee. Het was dan ook een gezellige drukte op het eiland. Duizenden mensen in de ban van de muziek. Zelfs het weer was in de stemming!

Het concerterende werk: Showband in Concert vond plaats midden op straat, in de gezellige dorpskern, onder het toeziend oog van jury en vele toeschouwers. Daarna was het marcherend werk, Wellenbrecker Polka, aan de beurt. Door de nauwe straatjes met rijen dik publiek, toonden we mars en marsorde aan de jury. Weer eens iets anders dan anders…..
Het resultaat mocht er zijn. 81,05 punten goed voor een 1e prijs. In de ranking, wie van de bekende drie, eindigden we op de 1e plaats. Een goed begin om hard te werken aan het concours te Schiedam op 3 november a.s. Er zijn nog genoeg verbeterpunten!
 

Koninklijke Onderscheiding voor Antje Huizenga

Het heeft de Koningin behaagd.........

Het is bijna Koninginnedag en dus worden weer de nodige lintjes uitgereikt op vrijdag 27 april. Deze keer een hele speciale. Iemand van ons! Antje Huizenga ontving vandaag uit handen van de burgemeester een Koninklijke onderscheiding.

Vanmorgen om 10.00 uur precies kwamen burgemeester en genodigden naar Bakkerij Huizenga waar Antje nietsvermoedend aan het werk was. Antje dacht dat de burgemeester koffie kwam drinken. Dit deed hij immers wel vaker. Toen er wel heel veel bekende gezichten opdoken wist ze dat er iets anders aan de hand moest zijn. Na de speech van de burgemeester ontving ze onder luid applaus van alle aanwezigen de versierselen en bloemen horend bij haar benoeming tot lid in de Orde van Oranje Nassau. 
                           
Antje heeft zich meer dan 50 jaar ingezet als lid bij muziekver. Oranje Minnertsga en CMH-Menaldum. Ze zat maar liefst 40 jaar in het bestuur van CMH. Daarnaast hield ze zich o.a. jarenlang bezig met het opleiden van leerlingen voor de club. Ook bij dorpshuis De Weme was ze actief als vrijwilligster.
Een muzikale serenade kon natuurlijk niet uitblijven. Voor de bakkerswinkel stonden leden van Oranje en CMH inmiddels opgesteld om haar muzikaal te feliciteren. Met het “lang zal ze leven” kwam aan deze bijzondere gebeurtenis een einde en werd een ieder getrakteerd op koffie, met hoe kan het ook anders, oranjekoek!

                                   

Laatst aangepast op zaterdag 28 april 2012 18:19

 

Drumfanfare CMH-Menaldum 1e plaats

Internationale Rasteder Musiktage (08. Juli - 10. Juli 2011)

RASTEDE - De drumfanfare CMH uit Menaldum is dit weekend, onder leiding van dirigent Jan Zoodsma, 1e geworden in haar afdeling op het 56e Internationale Rasteder Musiktage welke afgelopen weekend plaatsvond in het duitse Rastede. Met 81,25 punten wisten de Menaldumers de 1e plek te veroveren in klasse IIB welke 6 deelnemers telde uit binnen- en buitenland.
De plaats Rastede stond dit weekend voor de 56e keer in het teken van de muziek. Dit typisch Duitse muziekfestijn speelt zich hoofdzakelijk af in een groot park en wordt omringt door diverse andere festiviteiten. Alle buitenlandse deelnemers overnachten in scholen en gebouwen in de gemeente en eten in de feesttent op het terrein. De hele entourage met al zijn facetten zorgen voor een fantastische sfeer en saamhorigheidsgevoel.

Het 3-dagen-durende evenement bestond uit meer dan vijftig optredens. Zo’n 3000 deelnemers uit ca. 10 verschillende landen waaronder Denemarken, Polen, Oostenrijk en zelfs Thailand zorgden voor een gevarieerd programma van “Marsch und Standspielbewertung” Konzertbewertung tot Show- und Marschparade. Onder grote publieke belangstelling wordt iedere dag afgesloten met een finale-parade van alle deelnemende bands.

De drumfanfare welke vrijdag samen met haar Color Guard en Majorettepeleton in een grote bus afreisde naar Duitsland vertrok zondagavond met een zeer tevreden en voldaan gevoel richting Menaam. Een geweldige beloning voor heel wat uurtjes oefenen. De stemming in de bus zat er dan ook goed in. Bij thuiskomst werden zij warm onthaalt door een grote schare supporters en belangstellenden. Woensdagavond a.s. zal CMH haar prestatie aan het dorp kenbaar maken door middel van een feestelijke muzikale rondgang

Laatst aangepast op dinsdag 12 juli 2011 22:46

 

CMH lanceert officieel YouTube Kanaal!

Afgelopen woensdag is het officiële YouTube kanaal van CMH gelanceerd. Hier vind u onder andere beeldmateriaal terug van concoursen en diverse optredens. Het kanaal is te vinden onder de naam 'drumfanfarecmh'.

Voor een rechtstreekse verbinding met het kanaal gaat u naar:
http://www.youtube.com/user/drumfanfarecmh?blend=1&ob=5

Laatst aangepast op dinsdag 12 juli 2011 01:03

 

Pagina 10 van 14

Agenda Binnenkort

Statistics

Artikelen bekeken hits : 173011

Ben jij muzikant, of wil je dit worden? Ben jij danser, of wil je dit leren?

Lid worden afbeelding 

Kom dan eens kijken

bij één van onze groepen

Klik hier voor info en lestijden

Lid worden

 

 

 

Steun CMH-Menaldum

Vriendenloterij

en maak kans op geweldige prijzen

Klik hier

 

Free business joomla templates