HomeNieuws

CMH-Nieuws

Try Out Colorguard

Na maanden van voorbereidingen en trainen stond zondag 13 januari de Try-out op het programma voor de winterguardgroepen van CMH Menaldum.

De tribune van de sporthal op Schatzenburg zat bomvol familie, vrienden en andere belangstellenden. Het was erg fijn om te merken dat er zoveel publiek op de Try Out was afgekomen.
Om 16.00 was het de beurt aan CMH Menaldum Cadets, de jongste groep deze middag. Op muziek uit de film Mulan werd een show neergezet over dappere meiden die graag een krijger willen zijn. 
De 14 strijders in de leeftijd van 7 tot 12 jaar doen dit jaar mee aan de contests in Drachten en ook bij de Finals in Almere zijn ze er dit jaar bij.
 
Voor de A-Class van CMH Menaldum was het ook de eerste keer dit seizoen dat ze hun show mochten laten zien aan het publiek. Op het nummer Find Me van Christina Grimmie liet deze groep een prachtige ingetogen show zien. Dit jaar zijn de Junior en de A groep samengevoegd en bestaan ze nu uit 15 enthousiaste leden vanaf 13 jaar. Ze doen aan 5 contests mee door het hele land inclusief de Finals op 23 maart aanstaande.
 
Tijdens de Try-out konden we ook genieten van de shows van Concordia Junior en A class uit Sexbierum en Hosanna uit Harlingen. Zij doen allemaal mee aan de winterguard competitie van Colorguard Nederland. Veel succes aan alle groepen!
 

 

Laatst aangepast op maandag 11 maart 2013 22:10

 

Prima resultaat CMH, concours Schiedam 3 november 2012

In de wel heel vroege ochtend van zaterdag 3 november jl. reisden majorettes, color guard en drumfanfare per bus en 1 volgauto af naar Schiedam. Het concours, wat voor de 22e maal werd gehouden werd georganiseerd door Stichting Concours Schiedam, onder de reglementen van de KNFM, Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekgezelschappen. De eerste keer voor onze vereniging om hieraan deel te nemen. Maar wat was het de moeite waard. Een prachtig concours. Goed georganiseerd. Gezellig. Veel publieke belangstelling en deelname door geweldige mars- en showkorpsen. Een muzikale verademing om de rest van de dag op de tribune door te brengen. En als dan blijkt dat de resultaten ook nog boven verwachting zijn kan deze lange dag niet meer stuk.

Om 10.30 uur s’ ochtends waren de A-majorettes van CMH aan de beurt. Zij hebben hun show “soldaat van oranje” laten zien en werden beoordeeld met een score van 65.15 punten. Een prima resultaat in de wereld van majorette. Daarna was het de beurt aan de drumfanfare. Mede door de prima organisatie werd het mogelijk goed voorbereid en ingespeeld, zonder overbodige stress aan de start te verschijnen. Samen met majorettes en color guard betrad de drumfanfare de arena. Als concerterend werk werd Showband in Concert 2 van N. de Jeu gespeeld en als marcherend werk de Wellenbrecker Polka van R. Balfoort. De uitslag was boven verwachting. Uitkomend in de sectie blaaskorpsen 2e divisie (conc./mars) werd het concerterend werk beoordeeld met een score van 83.34 punten en het marcherend werk met maar liefst 85.0 punten, met promotie! Een gemiddelde score van 84.17. Een prima beloning voor heel wat uurtjes oefenen. De ontlading was dan ook enorm. Dik tevreden en in opperbeste stemming werd de terugreis naar Friesland aanvaard.
Concours Schiedam, voor herhaling vatbaar!                 
za, 03 nov 2012 14:42:03
CMH Menaldum is vanuit het hoge noorden afgereisd naar Schiedam voor hun concoursdeelname. Ze komen opgemarcheerd met een mooie volle sound compleet met hun majorette peleton en colorguards. Concerterend spelen zij Showband in Concert 2 van N. de Jeu mooi stuk mer variaties in tempo en stijl.
Wat ik geweldig vind om te zien is dat tijdens het marcheerende gedeelte de gehele vereniging zich presenteert inclusief majorettes en colorguard zij brengen de Wellenbrecker Polka van R. Balfoort. Muzikaal netjes uitgevoerd excercitie kan wat allerter zodat de rijen netjes recht blijven.
Genoten van dit optreden !

Laatst aangepast op zondag 04 november 2012 21:53

 

Gezellige Fancy Fair zaterdag 22 sept. jl.

Fancy Fair

Op zaterdag 22 september jl. om 10.30 uur ging de Fancy Fair van start, met dit jaar als thema “ik hou van holland”. Uiteraard met de bedoeling de clubkas een welkome boost te geven. Een draaiorgel is door Menaam gereden als uitnodiging voor onze dorpsgenoten.

 

Op 1 klein regenbuitje na is het de hele dag droog gebleven. Er waren veel hollandse versnaperingen zoals poffertjes, koffie met appelgebak en slagroom, broodje rookworst, broodje beenham, een limonadekoe en fris. Natuurlijk ontbraken ook niet de Oud Hollandse spelen, zoals blikgooien, sjoelen XXL, Kop van Jut, spijkerslaan, steltlopen, hoelahoepen, koekhappen, een springkussen, touwtjetrekken, knutselen, schminken en het welbekende Rad van Fortuin. Ook kon iedereen zijn slag slaan op de rommel- en kledingmarkt.

Het was weer een gezellige dag! Bedankt allemaal!!

 

Laatst aangepast op maandag 01 oktober 2012 21:05

 

Boekingen

 

 

Bent u op zoek naar een muzikale invulling van uw evenement of muzikale omlijsting voor uw (dorps)feest of andere festiviteiten? 

Graag komen wij met u in contact om aan uw wensen tegemoet te komen.

Niet alleen de Drumfanfare, ook onze Color Guard en/of Majorettegroepen zorgen voor een extra visueel accent. Voor vrijblijvende informatie en/of offerte kunt u contact met ons opnemen via onderstaande link of bel met: 06 40 40 39 99

 CONTACT

 

 
   omslag  

Laatst aangepast op maandag 12 december 2016 11:19

 

Gezellige, zonnige slotdag jeugd CMH 14 juli 2012

Voor de inmiddels traditionele slotdag voor de jeugd van CMH hadden zich een kleine 40 kinderen opgegeven. En ja, zelfs het weer werkte mee!

 
Om half 2 s’ middags vertrokken de kinderen in groepjes om mee te doen aan de vossenjacht. De spanning was van de gezichtjes van de allerkleinsten af te lezen!
Fanatiek werd er naar vossen gezocht om vervolgens de spellen te spelen. Maar owee, er was natuurlijk ook weer een valse vos.  
Als je deze tegen kwam verloor je de punten van een van de spellen. Na de jacht op de vossen was er voor iedereen limonade en lekkers en begon de disco.
Ook kon er gedanst worden met juf Miranda en was er een springkussen waarop je uit je dak kon gaan.
 
De middag werd afgesloten met het eten van overheerlijke pannenkoeken, met dank aan Leo, de pannenkoekenbakker bij uitstek!
Dat ging er wel in! Uitgeput en voldaan werden de kinderen om 6 uur weer door de ouders opgehaald.  
Prettige vakantie allemaal!
 
 

Pagina 9 van 14

Agenda Binnenkort

Statistics

Artikelen bekeken hits : 173011

Ben jij muzikant, of wil je dit worden? Ben jij danser, of wil je dit leren?

Lid worden afbeelding 

Kom dan eens kijken

bij één van onze groepen

Klik hier voor info en lestijden

Lid worden

 

 

 

Steun CMH-Menaldum

Vriendenloterij

en maak kans op geweldige prijzen

Klik hier

 

Free business joomla templates