HomeNieuws

CMH-Nieuws

CMH schaft nieuw slagwerk aan!

Met trots kunnen we u melden dat er 9 nieuwe snare en 2 nieuwe base drums zijn aangeschaft! Het inmiddels 20 jaar oude slagwerk was nodig aan vervanging toe. Een lichtgewicht snare met een compleet nieuwe sound. Het verschil in draaggewicht is maar liefst 3kg.

Nieuw Slagwerk

Wij willen graag de inwoners van Menaam bedanken. Mede dankzij uw steun hebben we de aanschaf kunnen realiseren!
Ook de volgende fondsen hebben bijgedragen aan de aanschaf:
-VSB fonds
-Fonds Bolsward-Dronrijp 1993
-Prins Bernhard Cultuurfonds

Laatst aangepast op dinsdag 08 oktober 2013 10:14

 

Taptoe Leeuwarden 5 oktober a.s.

De welverdiende vakantie laten we weer achter ons. Dat betekent voor CMH direct volop aan de bak om zich voor te bereiden op Taptoe Leeuwarden op 5 oktober a.s.  Taptoe Leeuwarden organiseert dit jaar maar liefst haar 40ste programma. Dit jaar wordt hard gewerkt aan een speciaal regio project m.m.v. Graham Lowlanders, CMH Menaldum, Oranje Minnertsga, Takostu Stiens, Jeugd Dansopleiding Fryslân, de Bazuin Oenkerk en the Voice of Holland: Iris Kroes.  Doel is om een bijzondere act te ontwikkelen. CMH verheugt zich enorm op haar 2e deelname aan Taptoe Leeuwarden. Op dit moment heeft er al een oefensessie plaatsgevonden met 2 mensen van de Graham Lowlanders (pipes and drums). Een bijzondere ervaring!

Onder andere vanwege de deelname aan de Taptoe heeft de hele vereniging op zaterdag 7 september jl. een studiedag georganiseerd. De hele dag is al hard gewerkt aan show, exercitie, dans en techniek. Natuurlijk was er na afloop tijd voor welverdiende ontspanning. Om 17:00 uur vertrok iedereen op de fiets richting de Theetuin in Slappeterp, waar de dag met een barbecue en veel gezelligheid werd afgesloten.

Laatst aangepast op dinsdag 15 oktober 2013 15:18

 

24 & 25 mei 2013 optocht Dronryp

Ondanks de hele week al slechte voorspellingen leek het erop dat vrijdagavond redelijk droog zou verlopen. Helaas pakte dit toch anders uit. Een mega bui bleef boven Dronryp hangen. Diverse kinderen stapten van de wagens, iedereen was verregent en steenkoud. Ondanks de vele regen was er veel publiek aanwezig om de doorzetters aan te moedigen. Eén maal terug bij de school werden de majorettes, colorguard en drumfanfare voorzien van warme koffie en thee.
Zaterdag werd alles goed gemaakt met betere temperaturen en een zonnetje. Om 10 uur startte de optocht vanuit het Fugelan. Met veel publiek langs de kant, vrolijke kinderen op de versierde wagens en muzikale begeleiding van CMH Menaldum, Concordia Sexbierum en Kunst & Genoegen Dronyp was het een prachtige optocht.
De majorettes, colorguard en drumfanfare van CMH zullen op donderdag 6 juni a.s. weer afreizen naar Heerenveen om de avond 4 daagse muzikaal binnen te halen.

Laatst aangepast op dinsdag 15 oktober 2013 15:17

 

Contest Drachten zaterdag 9 maart

 
Voor de Cadet en A class groep stond zaterdag 9 maart een belangrijke wedstrijd op het programma. In sportcentrum de Splitting in Drachten mochten beide groepen hun kunsten laten zien.

Om 13.40 was het SHOWTIME voor de cadet-groep. De tribunes al lekker vol en knallen maar! Onze stoere krijgers hebben weer hun uiterste best gedaan en dat werd beloond met een 8e plaats in een deelnemersveld van 14 groepen.  En maar liefst 5 punten meer dan de vorige wedstrijd. Goed gedaan!

Dit is wat CGN schreef op hun website  www.colorguard.org:

CMH Menaldum Cadets brengen het verhaal van 'Mulan' en wat opvalt hoe zeker en goed voorbereid deze kids op de vloer staan. En daar gaat het om in de Cadet Class. Nog twee weken werken en dan knallen in Almere. 8e | 73.19

’s Avonds was het de beurt aan de A-Class. Zij hebben hun show Find Me weer prachtig neergezet en waren ook erg tevreden over hun optreden. Met een score van 75,48 punten kwamen ze op een 4e plaats. Tijdens de Championships is nog alles mogelijk, omdat er maar 2 punten verschil is met de nummer 1. Dat wordt erg spannend!

Dit is wat CGN schreef op hun website:

CMH Menaldum grijpt je bij wijze van spreken bij de strot en laat je niet meer los. Dit programma straalt erg veel kracht uit en is eigenlijk een terugkeer naar de succesformule die hen in de top van de A-Class bracht. 4e | 75.48 

 

 

Laatst aangepast op dinsdag 15 oktober 2013 15:16

 

Jan Zoodsma 20 jaar instructeur bij CMH Menaldum

Afgelopen donderdag heeft Jan Zoodsma een heuze verrassingsavond mogen beleven. Hij was maandag 4 februari 2013 al 20 jaar instructeur van CMH. Dit mocht natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan.

Jan en zijn vrouw zijn tegen 19.00 uur van huis gehaald door taxi Van der Horn. Ze hadden op dat moment nog geen idee wat hen te wachten stond. Eenmaal in Menaam aangekomen, werden ze bij het gemeentehuis, door de gehele vereniging muzikaal meegenomen naar het gebouw.

In het gebouw mocht Jan een aantal verzoeknummers aangeven welke de drumfanfare dan zou spelen. Daarna zijn de felicitaties in ontvangst genomen en heeft iedereen een stuk van de taarten, waarop Jan stond afgebeeld gehad.

Nadat Jan en Minke een beetje van de schrik waren bekomen, heeft de voorzitter nog een woordje gesproken en was het tijd om het geschreven lied voor Jan te zingen. Namens de hele vereniging heeft Jan een nieuwe tambour-maître stok met inscriptie in ontvangst mogen nemen.Gedurende de avond hebben we van nog een aantal leuke schetsjes mogen genieten.

Foto's staan in het foto album.
 

Laatst aangepast op zaterdag 09 februari 2013 16:09

 

Pagina 8 van 14

Agenda Binnenkort

Statistics

Artikelen bekeken hits : 173011

Ben jij muzikant, of wil je dit worden? Ben jij danser, of wil je dit leren?

Lid worden afbeelding 

Kom dan eens kijken

bij één van onze groepen

Klik hier voor info en lestijden

Lid worden

 

 

 

Steun CMH-Menaldum

Vriendenloterij

en maak kans op geweldige prijzen

Klik hier

 

Free business joomla templates