HomeNieuws

CMH-Nieuws

Deelname NK Miranda Bouwman!

Hier een bericht van ons lid Miranda Bouwman:

'Vandaag stonden de voorrondes runner-up NK voor de deur.
Om 6 uur zijn mijn moeder en ik in de auto gestapt richting Den Haag.
Om 8 uur aangekomen bij de sporthal heb ik me gemeld en kreeg een mooie NK keycoord. (zie afbeelding).
Nadat ik me gemeld heb ben ik mezelf gaan voorbereiden.
Om precies 09.15 was ik aan de beurt.
Na een super mooie routine neergezet te hebben kreeg ik een warm applaus.
Na een cultureel uitstapje met mijn moeder in Den Haag stond om kwart over 7 de prijsuitreiking op de planning.
Helaas ben ik dan wel niet geplaatst voor de top 10, toch heb ik een mooie dag gehad!

Ik mag trots op mezelf zijn.
Nu tijd voor een nieuwe uitdaging en keihard trainen voor volgend jaar!'


Miranda, ook al zat je niet in de top 10, de vereniging is trots op je prestatie!! Gefeliciteerd!

 

Twirlsters CMH Menaldum nemen deel aan Fulkaan Akademy!


Op zaterdag 21 juni jl. was de aftrap van een nieuw fulkaan project voor twirl.
Fulkaan biedt kansen voor Friese twirlers, met als doel talent te stimuleren en te ontwikkelen. De deelname bestond uit 16 enthousiaste twirlsters. In sporthal Schatzenburg te Menaam stond hen een leuke/leerzame dag te wachten. Er werd vanuit de basis opgewerkt naar leuke nieuwe tricks.

Later werd in de vorm van een dans verschillende uitdrukkingen aangeleerd. Na in groepjes een stukje show aanleren en deze te presenteren de overige deelnemers was het tijd voor de uitreiking van de Goldcards! Met deze goldcard mogen de meiden tijdens de fulkaan-akademy al door de eerste selectieronde heen. Alle meiden van het A-team van CMH kwamen thuis met een Goldcard! Gefeliciteerd!

De Fulkaan Akademy-week is afgelopen maandag, 11 augustus 2014, van start gegaan en bestaat uit het volgende:
- Maandag workshops dans;
- Dinsdag technieklessen twirl;
- Woensdag vindt de eerste selectieronde voor het atelier twirl plaats.
- De twirlers die hier doorheen komen, krijgen op donderdagochtend danslessen en technieklessen.
- Donderdagmiddag vindt de tweede en laatste selectieronde plaats, waar de twirlers worden uitgekozen om deel te nemen in het atelier twirl.

Meer informatie is te vinden op: http://www.keunstwurk.nl/fulkaan of https://www.facebook.com/fulkaan

Meiden, we wensen jullie veel succes!!

Laatst aangepast op woensdag 13 augustus 2014 11:32

 

Samenwerking Graham Lowlanders Pipes and Drums Leeuwarden en CMH Menaldum nu officieel

Op maandag 26 mei 2014, hebben de voorzitters van de drumfanfare CMH uit Menaldum en de Graham Lowlanders Pipes and Drums uit Leeuwarden, met gepaste trots de samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Met deze ondertekening is een formele basis gelegd voor de wens die was ontstaan tijdens Taptoe Leeuwarden 2013  en een vervolg kreeg tijdens Serious Request. Beide verenigingen zullen overigens hun eigen identiteit behouden en blijven zelfstandig.

Met de aangegane samenwerking wordt blaasmuziek met gevarieerd slagwerk gecombineerd met de intrigerende klanken van de Schotse doedelzak. In de drie noordelijke provincies zal gezamenlijk worden opgetreden tijdens de grotere evenementen als o.m. taptoes. Daarbij zullen de beide bands zowel eigen muziek als gezamenlijke nummers spelen.

Door het samenvoegen van de muzikale kwaliteiten van de beide verenigingen kan aan het publiek, een voor het noorden uniek muzikaal product worden geboden. Een unieke bundeling van een grote diversiteit aan instrumenten, waar alle leden van de beide verenigingen zich volledig voor willen inzetten.

Op vrijdag 29 augustus 2014, zal in Harlingen voor het eerst tijdens de Visserij Taptoe de nieuwe show worden gepresenteerd, waarvoor een aparte choreografie werd geschreven.

Voor meer informatie mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Klik op de afbeelding voor een vergroting

 

 

 

Laatst aangepast op woensdag 28 mei 2014 18:18

 

Terugblik Muziekspektakel 2014

Zaterdag 12 april vond het Muziekspektakel 2014 van CMH Menaldum plaats in de Roelengahal. Met drumfanfare, colorguards, majorettes en kinderdans is een mooie show neergezet. Het gastoptreden van de Graham Lowlanders Pipes & Drums hebben wij daarnaast erg gewaardeerd! We kijken uit naar de samenwerking met hen! Gezamenlijk werd bij het slot ‘Highland Cathedral’ gespeeld, een kippevelmomentje voor ons om dat ten gehore te brengen. Wij vonden het fantastisch en hebben genoten, hopelijk u ook! Bedankt voor uw komst, en graag tot de volgende keer! (meer foto's volgen binnenkort)

(Klik op de afbeelding voor een vergroting)

 

Knallend de finals in!

Het laatste weekend van maart staat voor de colorguard groepen ieder jaar in het teken van de Finals. In Eindhoven, waar zich geen gewone sporthal, maar een "stadion-sporthal" bevindt, is de gehele dag de spanning te voelen.

Zaterdag 29 maart, vroeg in de ochtend, vertrok de bus vanuit Menaldum. De A-class moest zich eerst tijdens de prelims bewijzen om door te mogen naar de finals. Tussen alle topgroepen scoort onze A-class erg goed, wat betekende de dames 's avonds weer hun prachtige programma mochten laten zien. 

Voor de Cadets ook een enorme eerste ervaring in Eindhoven! Zij brachten weer een vrolijke show naar voren. Geen twijfel mogelijk: CMH heeft zich weer volop ingezet tijdens het winterseizoen, en prestaties geleverd waar we trots op kunnen zijn! Gefeliciteerd allen!


Colorguard Nederland meldde het volgende over onze guards:

Prelims:
Grote kans dat CMH Menaldum A in de top 3 eindigt met hun prachtige programma. Het blijft een genot om deze groep te zien performen en uiteraard hopen wij ze volgend jaar ook weer terug te zien in het circuit. Sterk wapendeel in de show, geweldig om te zien. Fijn jullie vanavond weer terug te zien. 

Finals:
CMH Menaldum A brengt hun show Home is where the heart is met veel passie. Het pittige rifleblok maakt deze show nog mooier. Vlaggenblok is echt grandioos en ziet er erg clean uit. Hopelijk komen jullie in 2015 opnieuw met zo'n sterk produkt. Met deze show voelen jullie je echt thuis, en daar is het toch waar het om draait. 4e | 76.16

De vrolijke meiden van CMH Menaldum Cadets hebben het materiaal goed onder de knie. Het rifledeel en daaropvolgend de vlaggendelen zien er knap en clean uit. Geweldig leuk programma. 10e | 72.72

Laatst aangepast op zondag 30 maart 2014 14:28

 

Pagina 5 van 14

Agenda Binnenkort

Statistics

Artikelen bekeken hits : 173011

Ben jij muzikant, of wil je dit worden? Ben jij danser, of wil je dit leren?

Lid worden afbeelding 

Kom dan eens kijken

bij één van onze groepen

Klik hier voor info en lestijden

Lid worden

 

 

 

Steun CMH-Menaldum

Vriendenloterij

en maak kans op geweldige prijzen

Klik hier

 

Free business joomla templates