HomeNieuws

CMH-Nieuws

Cadet Class CMH: 'Let it go'

Ook dit jaar doen de meiden van CMH Menaldum Cadets weer mee aan de CGN competitie. De groep bestaat uit 7 enthousiaste dames in de leeftijd van 9 t/m 14 jaar. Op de ontroerende muziek van Frozen met het nummer "Let it go", laten ze je meeslepen in een spannend avontuur!

Ze gaan op zoek naar wie ze zijn en verleggen hun grenzen!

Lukt het hen om vrij te kunnen zijn?

Laatst aangepast op maandag 12 januari 2015 17:20

 

CMH Menaldum Pre-Cadets 2015 - "Love is an open door"

De 7 meiden en 2 jongens van de CMH Menaldum Pre-Cadets vertellen een verhaal over 2 beste vrienden, Anna en Elsa. En in de beste vriendschappen komt het wel eens voor dat je niet door 1 deur kunt. Vaak duurt dit niet lang en wordt alles weer goed gemaakt. Zal dat ook in dit sprookje gebeuren? Want liefde hoort toch een open deur te zijn…?

De muziek die gebruikt wordt komt uit de film "Frozen".
De staffleden die deze enthousiaste groep weer mogen begeleiden zijn net als vorig jaar Akke Miedema en Foekje Tjalsma.
De groep is voor de eerste keer te bewonderen, net als de andere groepen van CMH Menaldum, op de Try-out op zondag 11 januari in de Harnehal in Tzummarum. Daarna begint het wedstrijdseizoen van CGN.
De Pre-Cadets zijn te zien op 17 januari in Drachten, 28 februari bij de WGI in Almere en als laatste een bijna thuiswedstrijd in Franeker op 14 maart.

Laatst aangepast op zaterdag 03 januari 2015 20:29

 

Colorguard CMH Menaldum A – “The Mind”

De show van CMH Menaldum A gaat komend seizoen over ‘The Mind’.
Maar wat is the mind precies? 
The mind is in tegenstelling tot je hersenen iets ontastbaars. 
Het is het element dat onder andere motiveert, denkt, voelt, waarneemt en oordeelt. 
The mind zorgt voor je gedachten.

Een van de meest voor de hand liggende voorbeelden van gedachten kennen we allemaal, namelijk je zorgen maken. Het gevoel dat je heel erg druk bent in je hoofd.
Je hoofd is vol gedachten en deze gedachten gaan maar door en door en door… 
Er is nauwelijks een moment dat je hoofd helemaal rustig is en dat je geen gedachten hebt. Want zelfs als je lichaam rustig is, gaan je gedachten door, bijvoorbeeld als je in bed ligt.

Maar je zorgen maken is niet goed voor je.
Soms kun je echter niet stoppen met piekeren en daardoor ga je je bovendien zorgen maken dat je je zorgen maakt. Is het niet lastig als je eenmaal hebt geleerd om te denken dat je niet kan stoppen?

Er zijn echter momenten waarop je gewoon moet stoppen met denken!
Maar … hoe ga je dat doen? Hoe stop je al deze gedachten?

De 14 meiden van CMH Menaldum A nemen jullie mee in dit proces en geven antwoord op deze vraag! Dit doen ze op de muziek van Ludovico Einaudi met de nummers Nightbook, Divenire en Nuvole Bianche.


Nieuwsgierig naar onze show? Kom naar de try-out op zondag 11 januari. De try-out wordt gehouden samen met de groepen van Concordia Sexbierum en CMV Hosanna Harlingen.
Zaal open: 15.00 uur.
Start programma: 15.30 uur.
Adres: Buorren 43b, 8851 EL Tzummarum.

 

Laatst aangepast op zaterdag 03 januari 2015 20:32

 

Deelname op NK Showteam CMH

Hier een verslagje van ons Showteam:

Zondag 14 december was het eindelijk zover voor het showteam. Na maanden kei hard trainen mochten ze deze dag deelnemen aan het NK Twirl te Almere. Tegen 11 uur waren we in het Topsportcentrum en konden we alvast de geweldige sfeer proeven. We hadden alle tijd om ons voor te bereiden, het haar en de make up alles moest tip-top! Na een korte warming up en hier en daar nog wat kleine stukje doorgenomen te hebben was het tijd om naar de startlijn te gaan. Meiden wees trots dat jullie hier staan, ga vooral genieten van jullie optreden en de bomvolle tribune!! Was de korte speech van de coach! En toen Showtime!! De meiden lieten het allerbeste van zichzelf zien, wat een machtig mooie routine, de beste dit seizoen!!! Super tevreden en met een grote glimlach verlieten de dames de vloer op naar de trotse juffies!!! Na deze enorme boost moesten de dames zich al vrij snel opmaken voor de prijsuitreiking. Op de tribune was het een enorm feest, en de opkomst was dan ook spectaculair. De meiden zijn op een fantastische 7e plaats geëindigd iets waar ze heel trots op mogen en kunnen zijn. Na een welverdiend diner bij de MAC hebben we deze bijzondere dag met elkaar afgesloten. Nu lekker vakantie en in 2015 verder met deze routine, want 1 ding is zeker.. dit willen we volgend jaar weer aldus het showteam!!

Laatst aangepast op donderdag 25 december 2014 10:08

 

Try out Colorguard!

Try out Colorguard!

Elk jaar organiseren Drumfanfare Concordia Sexbierum en CMH Menaldum een gezamenlijke try-out, daarnaast zal Hosanna Harlingen ook deelnemen. Ook tijdens het winterseizoen doen de guards veel samen.
Concordia Cadet Class en A Class laten voor het eerst hun programma zien aan het publiek. U kunt ook genieten van de programma's van de A Class, Cadet Class en de Kids Class van CMH Menaldum en de Kids Class en Regional A-Class van Hosanna Harlingen.

Datum: 11 januari 2015
Locatie: Sporthal Tzummarum (Buorren 43 A 8851 EL)
De zaal is open vanaf 15.00 uur, en het programma begint om 15.30 uur. De entree is: 1,00

Nieuwsgierig hoe de shows zijn geworden? Er is maar één manier om daar achter te komen: Er bij zijn! Tot dan!

 

Pagina 4 van 14

Agenda Binnenkort

Statistics

Artikelen bekeken hits : 173011

Ben jij muzikant, of wil je dit worden? Ben jij danser, of wil je dit leren?

Lid worden afbeelding 

Kom dan eens kijken

bij één van onze groepen

Klik hier voor info en lestijden

Lid worden

 

 

 

Steun CMH-Menaldum

Vriendenloterij

en maak kans op geweldige prijzen

Klik hier

 

Free business joomla templates