HomeNieuws

CMH-Nieuws

Music Scool

 

Persbericht_MusicsCool_-_Flyer.jpg

Laatst aangepast op zondag 10 september 2017 14:26

 

Allereerste optreden als Showband

Soms moet je lastige keuzes maken. Neemt u de bekende route of slaat u af en probeert u met een andere route iets nieuws te bereiken?

CMH heeft een voor hen onbekende afslag genomen en daarmee, met veel plezier, een uitdaging ontdekt in de muziek, namelijk; ‘Show’ 

Zaterdag 20 mei heeft CMH voor het eerst opgetreden als showband met en dat ook nog voor eigen publiek. 

Hét publiek van Menaam! Wat een belangstelling voor het ‘slotakkoord’, een tot in de puntjes georganiseerd muziekfestijn door onze eigen gemeente, als muzikaal afscheid van gemeente Menameradiel.

 

 

 

 

a new start

 

.show cmh

 

show a new start

 

 

Laatst aangepast op zondag 10 september 2017 14:13

 

Contest Drachten - 1e wedstrijd Winterguard

CMH Menaldum A brengt u dit jaar een programma geïnspireerd door de woorden van Emma Watson, ambassadeur van vrouwenrechten over de hele wereld. Vanaf de 18e eeuw wordt er al gestreden voor vrouwenrechten. Desondanks is er in 2017 nog niet 1 land op de hele wereld waar kan worden gezegd dat vrouwen dezelfde rechten als mannen hebben. Nee, ook niet in vooruitstrevende open-minded landen als Nederland. Er heersen nog steeds vooroordelen over vrouwen. Denk bijvoorbeeld aan posities van vrouwen op de arbeidsmarkt.

Het verhaal van CMH Menaldum A is gebaseerd op de ontwikkeling van vrouwenrechten van vroeger naar nu en spoort iedereen aan om op te staan voor de rechten van de vrouw! Niet alleen voor in ons eigen land, maar juist voor de landen waarbij het verschil tussen man en vrouw nog vele maler groter is. Want als we nu niet opstaan? Wanneer dan wel?! En als u en ik niet opstaan? Wie dan wel?!

Zaterdag 14 januari, moment suprême. De 1e contest vond plaats in Drachten. De dames behaalden een verdienstelijke 3e plek. Een meer dan goed begin van de Winterguard competitie.

Color Guard

 

Fijne dagen

Wij wensen u allemaal fijne dagen en een muzikaal 2017

Kerst CMH 2016

Laatst aangepast op zondag 18 december 2016 15:03

 

1e Friese Kampioenschap Twirl, OMF

Zaterdag 5 november vond het aller eerste Friese kampioenschap Twirl plaats in Drachten. Al onze majorettes hebben hier aan mee gedaan.

Om 11 uur klonk het Fries volkslied en de wedstrijd kon beginnen. Alle meiden deden hun uiterste best want er was naast de bekers en medailles nog een prachtige prijs te winnen nl. het Pompeblêdsje! 

In iedere leeftijdscategorie viel er 1 te winnen.  De prijs werd uitgereikt door niemand minder dan Johan Meesters, de voorzitter van de OMF. In de categorie Juvenile (8 t/m 9 jaar)  waren onze jongste meiden van het jeugdteam de winnaars!!!  Hun show ‘bij de politie’ had een mooie indruk achter gelaten. Naast een beker voor de eerste prijs kregen de dames ook nog het prachtige pompeblêd mee naar huis.

 

Overige uitslagen van deze dag:                                            

Miranda                          68,6  Fries kampioen

Miranda en Danielle        66,5  2e plaats

C-ensemble                    63,1  Fries kampioen

B-ensemble                     64,7  3e plaats

Jeugdteam                      61,3  Fries kampioen

 

 

Pagina 1 van 14

Agenda Binnenkort

Statistics

Artikelen bekeken hits : 172989

Ben jij muzikant, of wil je dit worden? Ben jij danser, of wil je dit leren?

Lid worden afbeelding 

Kom dan eens kijken

bij één van onze groepen

Klik hier voor info en lestijden

Lid worden

 

 

 

Steun CMH-Menaldum

Vriendenloterij

en maak kans op geweldige prijzen

Klik hier

 

Free business joomla templates