HomeCMH - Colorguard

Colorguard nieuws

Colorguard CMH Menaldum A – “The Mind”

De show van CMH Menaldum A gaat komend seizoen over ‘The Mind’.
Maar wat is the mind precies? 
The mind is in tegenstelling tot je hersenen iets ontastbaars. 
Het is het element dat onder andere motiveert, denkt, voelt, waarneemt en oordeelt. 
The mind zorgt voor je gedachten.

Een van de meest voor de hand liggende voorbeelden van gedachten kennen we allemaal, namelijk je zorgen maken. Het gevoel dat je heel erg druk bent in je hoofd.
Je hoofd is vol gedachten en deze gedachten gaan maar door en door en door… 
Er is nauwelijks een moment dat je hoofd helemaal rustig is en dat je geen gedachten hebt. Want zelfs als je lichaam rustig is, gaan je gedachten door, bijvoorbeeld als je in bed ligt.

Maar je zorgen maken is niet goed voor je.
Soms kun je echter niet stoppen met piekeren en daardoor ga je je bovendien zorgen maken dat je je zorgen maakt. Is het niet lastig als je eenmaal hebt geleerd om te denken dat je niet kan stoppen?

Er zijn echter momenten waarop je gewoon moet stoppen met denken!
Maar … hoe ga je dat doen? Hoe stop je al deze gedachten?

De 14 meiden van CMH Menaldum A nemen jullie mee in dit proces en geven antwoord op deze vraag! Dit doen ze op de muziek van Ludovico Einaudi met de nummers Nightbook, Divenire en Nuvole Bianche.


Nieuwsgierig naar onze show? Kom naar de try-out op zondag 11 januari. De try-out wordt gehouden samen met de groepen van Concordia Sexbierum en CMV Hosanna Harlingen.
Zaal open: 15.00 uur.
Start programma: 15.30 uur.
Adres: Buorren 43b, 8851 EL Tzummarum.

 

Laatst aangepast op zaterdag 03 januari 2015 20:32

 

Try out Colorguard!

Try out Colorguard!

Elk jaar organiseren Drumfanfare Concordia Sexbierum en CMH Menaldum een gezamenlijke try-out, daarnaast zal Hosanna Harlingen ook deelnemen. Ook tijdens het winterseizoen doen de guards veel samen.
Concordia Cadet Class en A Class laten voor het eerst hun programma zien aan het publiek. U kunt ook genieten van de programma's van de A Class, Cadet Class en de Kids Class van CMH Menaldum en de Kids Class en Regional A-Class van Hosanna Harlingen.

Datum: 11 januari 2015
Locatie: Sporthal Tzummarum (Buorren 43 A 8851 EL)
De zaal is open vanaf 15.00 uur, en het programma begint om 15.30 uur. De entree is: 1,00

Nieuwsgierig hoe de shows zijn geworden? Er is maar één manier om daar achter te komen: Er bij zijn! Tot dan!

 

Knallend de finals in!

Het laatste weekend van maart staat voor de colorguard groepen ieder jaar in het teken van de Finals. In Eindhoven, waar zich geen gewone sporthal, maar een "stadion-sporthal" bevindt, is de gehele dag de spanning te voelen.

Zaterdag 29 maart, vroeg in de ochtend, vertrok de bus vanuit Menaldum. De A-class moest zich eerst tijdens de prelims bewijzen om door te mogen naar de finals. Tussen alle topgroepen scoort onze A-class erg goed, wat betekende de dames 's avonds weer hun prachtige programma mochten laten zien. 

Voor de Cadets ook een enorme eerste ervaring in Eindhoven! Zij brachten weer een vrolijke show naar voren. Geen twijfel mogelijk: CMH heeft zich weer volop ingezet tijdens het winterseizoen, en prestaties geleverd waar we trots op kunnen zijn! Gefeliciteerd allen!


Colorguard Nederland meldde het volgende over onze guards:

Prelims:
Grote kans dat CMH Menaldum A in de top 3 eindigt met hun prachtige programma. Het blijft een genot om deze groep te zien performen en uiteraard hopen wij ze volgend jaar ook weer terug te zien in het circuit. Sterk wapendeel in de show, geweldig om te zien. Fijn jullie vanavond weer terug te zien. 

Finals:
CMH Menaldum A brengt hun show Home is where the heart is met veel passie. Het pittige rifleblok maakt deze show nog mooier. Vlaggenblok is echt grandioos en ziet er erg clean uit. Hopelijk komen jullie in 2015 opnieuw met zo'n sterk produkt. Met deze show voelen jullie je echt thuis, en daar is het toch waar het om draait. 4e | 76.16

De vrolijke meiden van CMH Menaldum Cadets hebben het materiaal goed onder de knie. Het rifledeel en daaropvolgend de vlaggendelen zien er knap en clean uit. Geweldig leuk programma. 10e | 72.72

Laatst aangepast op zondag 30 maart 2014 14:28

 

Volop spanning in Drachten

Zaterdag 15 maart was de laatste CGN contest voor de finals. De wedstrijd vond plaats in Drachten, waar maar liefst drie groepen deelnamen van CMH. De Kids-Class had de aftrap en scoorde maar liefst een 2e plaats in hun klasse! Top gedaan! De Cadet-Class vervolgde en draaide haar show vol enthousiasme. Zij scoorden een 9e plek met deze mooie show! Op de avond was het showtime voor de A-Class. Ze hebben hun verhaal achter 'Home is where the heart is' zo goed weten over te brengen op de jury, dat dit hun een 3e plaats opleverde! Alle groepen gefeliciteerd met deze geweldige prestaties! Succes met de voorbereidingen voor de Finals in Eindhoven.

CGN meldde het volgende over de groepen van CMH:

Kids-Class:
De geweldige show van CMH Menaldum Pre-cadets, leven als een superster, opening met een leuke dans. De ene stoere jongen in de groep doet het goed en zeker mijn zijn gitaar, hij krijgt alle meiden mee. Ook voor julllie was dit de laatste keer dit seizoen. We hebben genoten van jullie show had ik haar leven maar dit seizoen. 2e | 75.84

Cadet-Class:
Dat CMH Menaldum Cadets het naar hun zin hebben blijkt wel uit hun programma People like us is een heerlijke show om naar te kijken. Een volwassen opening en mooi vlaggendeel volgend. Geweldig te zien dat jullie zo gegroeid zijn dit seizoen. Eentje voor in de boeken. 9e | 72.78

A-Class:
Wat een heerlijke show brengt CMH Menaldum A dit jaar weer, geen wonder dat ze de weg terug naar de top hebben gevonden. Met hun show Home is where the heart is weten ze een gevoelige snaar te raken. Prachtig geschreven equipment en mooie uniformen. Met 7 leden zo'n prachtig produkt neerzetten zegt veel over de ervaring die de leden hebben. Veel emotie in de performance, een programma om van te genieten. 3e | 75.26

 

Wederom gescoord door guard CMH!

Over het antwoord op de vraag of de winterguard van CMH haar best heeft gedaan, hoeven we niet lang na de denken. Gisteren, zaterdag 1 maart, bewees de A-class weer dat ook met een kleiner groepje een top show kan worden neergezet! De Colorguard Prelims van de WGI Regionals vond plaats in Almere. Veel groepen hadden vandaag twee optredens in Almere: eerst een prelims en daarna voor de top van elke class ook nog een Finals optreden. De beste 6 deelnemers van de A-class konden zich plaatsen voor de Finals. CMH Menaldum wist met een 4e plek een plaats te veroveren! Ook bij de Finals wisten zij weer een 4e plaats te behalen, weliswaar met een hogere score. Wederom kunnen we trots zijn op het behaalde resultaat!

Colorguard Nederland meldde het volgende over onze guard:

Prelims:
Ik kan me het eerste seizoen van CMH Menaldum A nog herinneren. Een gigantische grote groep en zo onwennig binnen het CGN circuit. Nu zijn ze een van de groepen die weten hoe Winterguard werkt, een heel leuk programma en de rifles zijn ook vanavond weer op volle sterkte. Prachtige muziek en een mooie vrouwelijke show. 4e | 68.39

Finals:
Met CMH Menaldum A staat een volwassen guard op de vloer. Opening is erg mooi. De groen/gouden vlaggen maken het nog mooier. 4e | 70.54

Laatst aangepast op zondag 02 maart 2014 13:27

 

Pagina 2 van 3

Agenda Binnenkort

Statistics

Artikelen bekeken hits : 173000

Ben jij muzikant, of wil je dit worden? Ben jij danser, of wil je dit leren?

Lid worden afbeelding 

Kom dan eens kijken

bij één van onze groepen

Klik hier voor info en lestijden

Lid worden

 

 

 

Steun CMH-Menaldum

Vriendenloterij

en maak kans op geweldige prijzen

Klik hier

 

Free business joomla templates