HomeCMH - Colorguard

Colorguard nieuws

Succesvolle start van winterguardseizoen

Onze 'colorguard-toppers' hebben weer een geweldige start gemaakt van het winterguardseizoen! Zaterdag 26 januari vond het eerste contest plaats in Drachten. Een spannende dag voor de dames, die spanning was al te voelen op de try out op 12 januari. In drachten moest het dan echt even gaan gebeuren: CMH Menaldum nam deel met drie colorguardgroepen. De Pre-Cadets waren als eerste aan de beurt. De concentratie was van de gezichten af te lezen. Vervolgens was het showtime voor de Cadet-Class, die een hele mooie kleurige show neergezet hebben. Als laatste was het de A-Class die de vloer betreedde. Een top show met een goed verhaal.

CGN (Color Guard Nederland) schreef het volgende over de drie groepen:

Pre-Cadets: Met de show genaamd: Had ik haar leven maar, een show gebaseerd op het verhaal van Barbie doen in de kids Class CMH Menaldum Pre-Cadets mee. Deze club heeft een al een behoorlijke ervaring in het circuit van CGN en dat is te zien. Goed en enthousiast uitgevoerd acteerwerk laat deze hele jonge groep kids zien. Het publiek genoot er met volle teugen van. 4e | 67,05

Cadet-Class: De titel zegt het al People like us, met deze show kunnen de CMH Menaldum Cadets hoge ogen gaan gooien. Een smaakvolle opening welke beheerst en goed wordt uitgevoerd maakt het dat je al op het puntje van je stoel gaat zitten. Strak vlaggenwerk in het vlaggenblok levert al direct applaus op. Veel kleur in deze show, van paars naar rood en dan groen maakt het een aantrekkelijk product om naar te kijken en dat gecombineerd met een puike uitvoering, belooft nog wat dit jaar. 5e | 74,62

A-Class: Wie kent ze niet, de tekst op een muur bij iemand thuis Home is where the heart is CMH Menaldum A Een huis hebben de meesten, een thuis bouw je op. Daar moet je aan werken en dat is niet altijd even makkelijk. De 7 dames van Menaldum laten zien dat zij in ieder geval keihard werken om een thuis te creƫren 2e | 65,33

Aan alle colorguards van CMH, succes met het werken aan deze mooie shows, deze goede start belooft nog wat!

Laatst aangepast op zondag 26 januari 2014 12:17

 

Try out Colorguards

Try Out van 3 verschillende colorguardgroepen, waaronder die van CMH natuurlijk! Komt allen!

 

Laatst aangepast op zondag 12 januari 2014 11:30

 

Contest Drachten zaterdag 9 maart

 
Voor de Cadet en A class groep stond zaterdag 9 maart een belangrijke wedstrijd op het programma. In sportcentrum de Splitting in Drachten mochten beide groepen hun kunsten laten zien.

Om 13.40 was het SHOWTIME voor de cadet-groep. De tribunes al lekker vol en knallen maar! Onze stoere krijgers hebben weer hun uiterste best gedaan en dat werd beloond met een 8e plaats in een deelnemersveld van 14 groepen.  En maar liefst 5 punten meer dan de vorige wedstrijd. Goed gedaan!

Dit is wat CGN schreef op hun website  www.colorguard.org:

CMH Menaldum Cadets brengen het verhaal van 'Mulan' en wat opvalt hoe zeker en goed voorbereid deze kids op de vloer staan. En daar gaat het om in de Cadet Class. Nog twee weken werken en dan knallen in Almere. 8e | 73.19

’s Avonds was het de beurt aan de A-Class. Zij hebben hun show Find Me weer prachtig neergezet en waren ook erg tevreden over hun optreden. Met een score van 75,48 punten kwamen ze op een 4e plaats. Tijdens de Championships is nog alles mogelijk, omdat er maar 2 punten verschil is met de nummer 1. Dat wordt erg spannend!

Dit is wat CGN schreef op hun website:

CMH Menaldum grijpt je bij wijze van spreken bij de strot en laat je niet meer los. Dit programma straalt erg veel kracht uit en is eigenlijk een terugkeer naar de succesformule die hen in de top van de A-Class bracht. 4e | 75.48 

 

 

Laatst aangepast op dinsdag 15 oktober 2013 15:16

 

Try Out Colorguard

Na maanden van voorbereidingen en trainen stond zondag 13 januari de Try-out op het programma voor de winterguardgroepen van CMH Menaldum.

De tribune van de sporthal op Schatzenburg zat bomvol familie, vrienden en andere belangstellenden. Het was erg fijn om te merken dat er zoveel publiek op de Try Out was afgekomen.
Om 16.00 was het de beurt aan CMH Menaldum Cadets, de jongste groep deze middag. Op muziek uit de film Mulan werd een show neergezet over dappere meiden die graag een krijger willen zijn. 
De 14 strijders in de leeftijd van 7 tot 12 jaar doen dit jaar mee aan de contests in Drachten en ook bij de Finals in Almere zijn ze er dit jaar bij.
 
Voor de A-Class van CMH Menaldum was het ook de eerste keer dit seizoen dat ze hun show mochten laten zien aan het publiek. Op het nummer Find Me van Christina Grimmie liet deze groep een prachtige ingetogen show zien. Dit jaar zijn de Junior en de A groep samengevoegd en bestaan ze nu uit 15 enthousiaste leden vanaf 13 jaar. Ze doen aan 5 contests mee door het hele land inclusief de Finals op 23 maart aanstaande.
 
Tijdens de Try-out konden we ook genieten van de shows van Concordia Junior en A class uit Sexbierum en Hosanna uit Harlingen. Zij doen allemaal mee aan de winterguard competitie van Colorguard Nederland. Veel succes aan alle groepen!
 

 

Laatst aangepast op maandag 11 maart 2013 22:10

 

Pagina 3 van 3

Agenda Binnenkort

Statistics

Artikelen bekeken hits : 173000

Ben jij muzikant, of wil je dit worden? Ben jij danser, of wil je dit leren?

Lid worden afbeelding 

Kom dan eens kijken

bij één van onze groepen

Klik hier voor info en lestijden

Lid worden

 

 

 

Steun CMH-Menaldum

Vriendenloterij

en maak kans op geweldige prijzen

Klik hier

 

Free business joomla templates