HomeCMH - Colorguard

Colorguard nieuws

Contest Drachten - 1e wedstrijd Winterguard

CMH Menaldum A brengt u dit jaar een programma geïnspireerd door de woorden van Emma Watson, ambassadeur van vrouwenrechten over de hele wereld. Vanaf de 18e eeuw wordt er al gestreden voor vrouwenrechten. Desondanks is er in 2017 nog niet 1 land op de hele wereld waar kan worden gezegd dat vrouwen dezelfde rechten als mannen hebben. Nee, ook niet in vooruitstrevende open-minded landen als Nederland. Er heersen nog steeds vooroordelen over vrouwen. Denk bijvoorbeeld aan posities van vrouwen op de arbeidsmarkt.

Het verhaal van CMH Menaldum A is gebaseerd op de ontwikkeling van vrouwenrechten van vroeger naar nu en spoort iedereen aan om op te staan voor de rechten van de vrouw! Niet alleen voor in ons eigen land, maar juist voor de landen waarbij het verschil tussen man en vrouw nog vele maler groter is. Want als we nu niet opstaan? Wanneer dan wel?! En als u en ik niet opstaan? Wie dan wel?!

Zaterdag 14 januari, moment suprême. De 1e contest vond plaats in Drachten. De dames behaalden een verdienstelijke 3e plek. Een meer dan goed begin van de Winterguard competitie.

Color Guard

 

Programma Winterguard A-Class 2017

Laatst aangepast op zaterdag 05 november 2016 12:03

 

Mooie eerste CGN contest Drachten!

Gisteren was het een spannende dag voor onze colorguard groepen. De eerste CGN contest van het winterguardseizoen ging zaterdag 17 januari van start in Drachten. CMH vertegenwoordige deze wedstrijd met maar liefst drie colorguardgroepen, te weten de Pre-Cadets, de Cadet-Class en de A-Class.

Colorguard Nederland schreef het volgende over onze colorguards:

Pre-Cadets:
Uit Menaldum CMH Menaldum Pre-Cadets met hun show Love is an open door, leuk vlaggeblok in het begin, en jullie uniformen zijn erg leuk. En natuurlijk Olav uit de film Frozen, die hoort zeker bij deze show. Grappig bedacht einde zo samen. 5e | 61.58

Cadet-Class:
Menaldum heeft CMH Menaldum Cadets o.a. afgevaardigd. Hun programma Let it Go met natuurlijk het meest gedownloade nummer Let it Go, in prachtige blauwzilveren jurkjes brengen zij hun programma. De roze vlaggen met sneeuwvlokken brengen wat kleur in de show. De hele groep op rifle is een spannende uitdaging. 3e | 73.29

A-Class:
CMH Menaldum A uit Menaldum hebben dit seizoen gekozen voor het programma wat luistert naar de naam The Mind Älle je gedachten die alle kanten op vliegen, kon je dat maar sturen. In hun prachtige outfit laten de dames zien hoe je hiermee moet omgaan en beter nog, hoe stop je deze gedachten. De mooie vlaggen en het goed geschreven equipment maken het plaatje helemaal compleet. 3e | 68.68


(Klik op de afbeelding voor een vergroting)

Met het jurycommentaar gaan alle groepen hard aan de slag om zich bij de volgende contest van een nog betere kant te kunnen laten zien! Allen succes, en gefeliciteerd met de behaalde resultaten!

 

Cadet Class CMH: 'Let it go'

Ook dit jaar doen de meiden van CMH Menaldum Cadets weer mee aan de CGN competitie. De groep bestaat uit 7 enthousiaste dames in de leeftijd van 9 t/m 14 jaar. Op de ontroerende muziek van Frozen met het nummer "Let it go", laten ze je meeslepen in een spannend avontuur!

Ze gaan op zoek naar wie ze zijn en verleggen hun grenzen!

Lukt het hen om vrij te kunnen zijn?

Laatst aangepast op maandag 12 januari 2015 17:20

 

CMH Menaldum Pre-Cadets 2015 - "Love is an open door"

De 7 meiden en 2 jongens van de CMH Menaldum Pre-Cadets vertellen een verhaal over 2 beste vrienden, Anna en Elsa. En in de beste vriendschappen komt het wel eens voor dat je niet door 1 deur kunt. Vaak duurt dit niet lang en wordt alles weer goed gemaakt. Zal dat ook in dit sprookje gebeuren? Want liefde hoort toch een open deur te zijn…?

De muziek die gebruikt wordt komt uit de film "Frozen".
De staffleden die deze enthousiaste groep weer mogen begeleiden zijn net als vorig jaar Akke Miedema en Foekje Tjalsma.
De groep is voor de eerste keer te bewonderen, net als de andere groepen van CMH Menaldum, op de Try-out op zondag 11 januari in de Harnehal in Tzummarum. Daarna begint het wedstrijdseizoen van CGN.
De Pre-Cadets zijn te zien op 17 januari in Drachten, 28 februari bij de WGI in Almere en als laatste een bijna thuiswedstrijd in Franeker op 14 maart.

Laatst aangepast op zaterdag 03 januari 2015 20:29

 

Pagina 1 van 3

Agenda Binnenkort

Statistics

Artikelen bekeken hits : 172989

Ben jij muzikant, of wil je dit worden? Ben jij danser, of wil je dit leren?

Lid worden afbeelding 

Kom dan eens kijken

bij één van onze groepen

Klik hier voor info en lestijden

Lid worden

 

 

 

Steun CMH-Menaldum

Vriendenloterij

en maak kans op geweldige prijzen

Klik hier

 

Free business joomla templates