HomeCMH - Drumfanfare

CMH - Drumfanfare

CMH om Ăștens

Zaterdag 16 april heeft CMH haar jaarlijkse uitvoering gehouden in de sporthal te Schatzenburg. Het thema dit jaar was CMH om útens. De avond begon met een treinritme. Nadat de “trein” vertrokken was is er door middel van muziek uit verschillende landen een hele reis gemaakt. Natuurlijk had CMH ook dit jaar weer een aantal mensen die gehuldigd werden. John van Zuilen is 25 jaar lid, Rebecca Veldhuizen is 10 jaar lid en Antje Huizenga is maar liefst 50 jaar lid!! Dit kon niet onopgemerkt voorbij gaan. In een mooi versierde Riksja werd ze naar voren gebracht. Van ons jongste lid kreeg ze een bloemenkrans en een boek, met allemaal persoonlijke verhalen, felicitaties en foto’s welke gemaakt waren door de leden.

Foto's zijn geplaatst in het fotoalbum, met dank aan Henri Visser.

Laatst aangepast op maandag 18 april 2011 09:27

 

Taptoe Leeuwarden op Omrop Fryslan

Lees meer...

 

Taptoe Leeuwarden een bijzondere ervaring rijker!

Vrijdagavond 8 oktober, de generale voor ons optreden samen met Oranje Minnertsga, op uitnodiging van Taptoe Leeuwarden. Wat een eer! De voor ons bestemde sportlife-act werd bedacht door de organisatie aan de hand van het thema Muziek & Sport. Op muziek van het nummer Sportlife, speciaal voor ons geschreven door Rob Balfoort, zal door de beide Color Guard groepen een spetterende show moeten worden neergezet.

Nog even en dan is het zover. Het begint nu echt te kriebelen. Eindelijk de puntjes op de i en dan ”kin it heve”. Het moet nu gebeuren! Het is goed zo. De regisseur weet wat hij wil en geeft de laatste aanwijzingen en instructies. Het gaat goed komen. Na afloop nemen we zijn enthousiaste commentaar als een groot compliment in ontvangst.

Zaterdagochtend 12.00 uur staan we in vol ornaat klaar om richting WTC te vertrekken. We hebben er zin in. Alles loopt volgens het draaiboek. Tot in de puntjes. Allereerst richten we onze eigen CMH-stand in. Gratis aangeboden door Taptoe Leeuwarden. Het ziet er onverwacht mooi uit.

Dan is er de ontvangst voor de korpsleiding, omkleden en finale repetities, om vervolgens met z’n allen in een bus richting het centrum te vertrekken voor de Street Parade. Om 15.00 uur is het moment suprême. Een zonovergoten Leeuwarden en een enthousiaste mensenmassa zorgen ervoor dat we geweldig lopen te kikken door het Centrum van de stad. Het is een prachtige route en een geweldige ervaring!

Na ontvangst met een hapje en een drankje in het stadhuis werden de groepen welkom geheten door de wethouder van Cultuur van Leeuwarden. Daarna weer met de bus richting WTC. De buschauffeur wilde muziek in zijn bus, dat kon ie krijgen ook! Alle muzikanten gingen uit hun dak.

Terug in het WTC was er tijd voor ontspanning. Omkleden, hapje, drankje, chille, hier en daar nog ff de laatste oefeningen, tv interviews, haar invlechten, iemand doet zelfs een dutje op 2 stoelen. Dan gaat om 17.30 de hal open en stromen de eerste bezoeker het gezelligheidsterras op. Onze stand trekt veel bekijks en een aantal jeugdleden delen onze flyers uit bij de ingang.

Nog even, oeh, nog heel even en dan, omkleden, voorbereiden, opstellen en pats, daar staan we. We hebben er zin in en dat is te merken want het gaat goed. Het gaat zoals het gaan moet en in een mum van tijd klinkt de slotnoot van Sportlife en kunnen we afmarcheren langs het applaudisserende publiek. Wat een fantastisch gevoel geeft dat, zoveel enthousiaste mensen!

De druk is er af! Het wachten is op de finale. Alle deelnemers komen nog 1 keer de vloer op. Gezamenlijk wordt de Europa-hymne gespeeld en ook is er nog het Wilhelmus. Nog meer kippevel momentjes….

Met een enorme ervaring rijker keren we, na een gezellige after-party, moe maar zeer voldaan naar huis. Het was fantastisch, het was top! Er zal nog lang over nagepraat worden………

Hier is nog een link van de Europe Hymne: http://www.youtube.com/watch?v=FamPg7nx8Ic
en link van de streetparade: www.youtube.com/watch
nog een link van ons optrede: www.youtube.com/watch

Laatst aangepast op maandag 18 oktober 2010 10:18

 

CMH 3de tijdens International Rasteder Musiktage!!

Vrijdagmiddag 2 juli rond 13.00 uur zijn de Drumfanfare en de Colorguard vertrokken naar het Duitse plaatsje Rastede om deel te nemen aan de marswedstrijden.
Doordat de busreis erg voorspoedig verliep, waren we voor 4 uur in Rastede en konden we met zijn allen voetbal kijken! Hierna moest er snel een broodje gegeten worden, de luchtbedden opgepompt worden en het uniform aangetrokken worden Om 19.30 uur werden we in de sporthal verwacht om de Rasteder Musiktage te openen.
Later op de avond hebben CMH en Concordia (Sexbierum) BINGO gespeeld in de school waar ook de beide verenigingen het hele weekend verbleven. Er waren leuke prijzen en het was erg gezellig.Door de hitte had iedereen weinig geslapen en sommigen hebben zelfs buiten geslapen. Zaterdagochtend was iedereen na een goed ontbijt en een lekkere douche weer helemaal fit.
Aan het eind van de ochtend werd het marcherende en stilstaande werk aan de jury getoond. Vlak daarna was het de beurt aan Concordia Sexbierum. ’s Middags hebben CMH en Concordia een gezamenlijk optreden gegeven in de hoofdstraat van Rastede. Door de extreme hitte zijn we hier halverwege mee gestopt. De meeste leden zijn toen naar het zwembad gegaan voor verkoeling.
Op de avond begon het te regenen en onweren. Een lekkere verkoeling… Door het onweer is er voor gekozen om tijdens de finale niet met de band het veld op te gaan. Gelukkig was het later droog en konden we vanaf de tribune kijken naar het schitterende vuurwerk.
Zondag stond er geen optreden gepland. Sommigen zijn naar het zwembad gegaan en anderen hebben naar de mars- en showwedstrijden gekeken. Aan het eind van de middag was de prijsuitreiking. In onze categorie waren 12 deelnemers.

CMH won de 3de prijs met een gouden medaille wat goed was voor een score van 82.49 punten. Concordia Sexbierum had de 5de plaats met 78.76 punten en een zilveren medaille.

Rond 19.00 uur zat iedereen weer in de bus en zijn we weer vertrokken richting Menaam. Kortom het was een geslaagd weekend met goede scores!

Laatst aangepast op donderdag 08 juli 2010 17:54

 

Concours Dokkum 19 juni 2010

19 juni is CMH naar het Druma concours te Dokkum geweest. De majorettes waren al vroeg vertrokken, omdat de B-majorettes als derde aan de beurt waren en de A-majorettes als twaalfde.
De Drumfanfare en Colorguard arriveerden rond half 11. Zij hebben in de sporthal hun concerterend optreden laten zien en op het veld het marcherend optreden.
Alle groepen zijn met geweldige prestaties thuis gekomen! De scores waren als volgt:

A-majorettes 76,70 punten
B-majorettes 73,20 punten
Drumfanfare en Colorguard (marcherend) 83,89 punten
Drumfanfare en Colorguard (concerterend) 83,50 punten 1e prijs

Laatst aangepast op donderdag 24 juni 2010 17:21

 

Pagina 7 van 9

Agenda Binnenkort

Statistics

Artikelen bekeken hits : 173015

Ben jij muzikant, of wil je dit worden? Ben jij danser, of wil je dit leren?

Lid worden afbeelding 

Kom dan eens kijken

bij één van onze groepen

Klik hier voor info en lestijden

Lid worden

 

 

 

Steun CMH-Menaldum

Vriendenloterij

en maak kans op geweldige prijzen

Klik hier

 

Free business joomla templates