HomeCMH - Drumfanfare

CMH - Drumfanfare

Marsconcours Schiermonnikoog 2 juni 2012

Zaterdag 2 juni reisden drumfanfare en zomerguard van CMH af naar Schiermonnikoog om deel te nemen aan het Druma-concours, georganiseerd door de OMF. Aan het reguliere muziek en zangfestival deden maar liefst 28 muziekverenigingen en 20 koren mee. Het was dan ook een gezellige drukte op het eiland. Duizenden mensen in de ban van de muziek. Zelfs het weer was in de stemming!

Het concerterende werk: Showband in Concert vond plaats midden op straat, in de gezellige dorpskern, onder het toeziend oog van jury en vele toeschouwers. Daarna was het marcherend werk, Wellenbrecker Polka, aan de beurt. Door de nauwe straatjes met rijen dik publiek, toonden we mars en marsorde aan de jury. Weer eens iets anders dan anders…..
Het resultaat mocht er zijn. 81,05 punten goed voor een 1e prijs. In de ranking, wie van de bekende drie, eindigden we op de 1e plaats. Een goed begin om hard te werken aan het concours te Schiedam op 3 november a.s. Er zijn nog genoeg verbeterpunten!
 

Koninklijke Onderscheiding voor Antje Huizenga

Het heeft de Koningin behaagd.........

Het is bijna Koninginnedag en dus worden weer de nodige lintjes uitgereikt op vrijdag 27 april. Deze keer een hele speciale. Iemand van ons! Antje Huizenga ontving vandaag uit handen van de burgemeester een Koninklijke onderscheiding.

Vanmorgen om 10.00 uur precies kwamen burgemeester en genodigden naar Bakkerij Huizenga waar Antje nietsvermoedend aan het werk was. Antje dacht dat de burgemeester koffie kwam drinken. Dit deed hij immers wel vaker. Toen er wel heel veel bekende gezichten opdoken wist ze dat er iets anders aan de hand moest zijn. Na de speech van de burgemeester ontving ze onder luid applaus van alle aanwezigen de versierselen en bloemen horend bij haar benoeming tot lid in de Orde van Oranje Nassau. 
                           
Antje heeft zich meer dan 50 jaar ingezet als lid bij muziekver. Oranje Minnertsga en CMH-Menaldum. Ze zat maar liefst 40 jaar in het bestuur van CMH. Daarnaast hield ze zich o.a. jarenlang bezig met het opleiden van leerlingen voor de club. Ook bij dorpshuis De Weme was ze actief als vrijwilligster.
Een muzikale serenade kon natuurlijk niet uitblijven. Voor de bakkerswinkel stonden leden van Oranje en CMH inmiddels opgesteld om haar muzikaal te feliciteren. Met het “lang zal ze leven” kwam aan deze bijzondere gebeurtenis een einde en werd een ieder getrakteerd op koffie, met hoe kan het ook anders, oranjekoek!

                                   

Laatst aangepast op zaterdag 28 april 2012 18:19

 

Drumfanfare CMH-Menaldum 1e plaats

Internationale Rasteder Musiktage (08. Juli - 10. Juli 2011)

RASTEDE - De drumfanfare CMH uit Menaldum is dit weekend, onder leiding van dirigent Jan Zoodsma, 1e geworden in haar afdeling op het 56e Internationale Rasteder Musiktage welke afgelopen weekend plaatsvond in het duitse Rastede. Met 81,25 punten wisten de Menaldumers de 1e plek te veroveren in klasse IIB welke 6 deelnemers telde uit binnen- en buitenland.
De plaats Rastede stond dit weekend voor de 56e keer in het teken van de muziek. Dit typisch Duitse muziekfestijn speelt zich hoofdzakelijk af in een groot park en wordt omringt door diverse andere festiviteiten. Alle buitenlandse deelnemers overnachten in scholen en gebouwen in de gemeente en eten in de feesttent op het terrein. De hele entourage met al zijn facetten zorgen voor een fantastische sfeer en saamhorigheidsgevoel.

Het 3-dagen-durende evenement bestond uit meer dan vijftig optredens. Zo’n 3000 deelnemers uit ca. 10 verschillende landen waaronder Denemarken, Polen, Oostenrijk en zelfs Thailand zorgden voor een gevarieerd programma van “Marsch und Standspielbewertung” Konzertbewertung tot Show- und Marschparade. Onder grote publieke belangstelling wordt iedere dag afgesloten met een finale-parade van alle deelnemende bands.

De drumfanfare welke vrijdag samen met haar Color Guard en Majorettepeleton in een grote bus afreisde naar Duitsland vertrok zondagavond met een zeer tevreden en voldaan gevoel richting Menaam. Een geweldige beloning voor heel wat uurtjes oefenen. De stemming in de bus zat er dan ook goed in. Bij thuiskomst werden zij warm onthaalt door een grote schare supporters en belangstellenden. Woensdagavond a.s. zal CMH haar prestatie aan het dorp kenbaar maken door middel van een feestelijke muzikale rondgang

Laatst aangepast op dinsdag 12 juli 2011 22:46

 

CMH lanceert officieel YouTube Kanaal!

Afgelopen woensdag is het officiële YouTube kanaal van CMH gelanceerd. Hier vind u onder andere beeldmateriaal terug van concoursen en diverse optredens. Het kanaal is te vinden onder de naam 'drumfanfarecmh'.

Voor een rechtstreekse verbinding met het kanaal gaat u naar:
http://www.youtube.com/user/drumfanfarecmh?blend=1&ob=5

Laatst aangepast op dinsdag 12 juli 2011 01:03

 

Uitslagen concours / examens

Concours Workum 18 juni 2011
 
Afgelopen zaterdag 18 juni heeft de drumfanfare deelgenomen aan het druma-concours te Workum. Een vermeldenswaardige uitslag:
Marcherend werk, DLV-mars, 82 punten
Concerterend werk Voyager, 86 punten!!!!!!
 
Van de CBMF site:
Uitstekende examens Fase 1 en 2 in Menaldum
Zaterdag 4 juni 2011 deden 9 dames van drie verschillende verenigingen te weten, CMB Oranje Bolsward, CMH Menaldum en CMH Minnertsga Fase 1 examen. Daarna legden drie van de negen dames ook het Fase 2 examen af. Alle dames zijn geslaagd.
 
Examinatrice Martha Ploegstra sprak haar waardering uit voor het uitstekende niveau van de deelnemers. Er was veel aandacht besteed aan de dans en ook de twirl onderdelen waren uitstekend. Alle lof voor cursus leidster Corina Coster uit Bolsward
 
De cursus was georganiseerd door CMH Menaldum. SAMO Friesland nam de kosten van de examens voor haar rekening. SAMO Friesland is blij dat veel verenigingen het nut en de noodzaak van een goede opleiding inzien.
 
In september start er een opleiding Fase 3. De plaats is nog niet bekend, waarschijnlijk in het noorden van Friesland. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij A. Kooistra, Keunstwurk Leeuwarden tel. 058- 2343424 of e-mail adres Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
Ynola Lommerse,Ilse de Graaf, Eva Boksem, Maxine Groot en Hanneke Bos, namens CMH, proficiat!!!
Theorieexamen Blazers 6 juni jl.
Voor het theorieexamen blazen zijn geslaagd Andre Haarsma, score 8.5 en Maarten van der Veen, score 7.5.
Andre en Maarten, namens CMH, proficiat!!!
 
 

Pagina 6 van 9

Agenda Binnenkort

Statistics

Artikelen bekeken hits : 173015

Ben jij muzikant, of wil je dit worden? Ben jij danser, of wil je dit leren?

Lid worden afbeelding 

Kom dan eens kijken

bij één van onze groepen

Klik hier voor info en lestijden

Lid worden

 

 

 

Steun CMH-Menaldum

Vriendenloterij

en maak kans op geweldige prijzen

Klik hier

 

Free business joomla templates