HomeCMH - Drumfanfare

CMH - Drumfanfare

Steun CMH bij Poiesz Sponsoractie!

CMH Menaldum doet dit jaar weer mee met de Poiesz Jeugd Sponsor Actie, en daar hebben we uw hulp bij nodig!

Volgende week 2 februari start de Jeugd sponsor actie, en duurt t/m zaterdag 28 maart.
Vorig jaar is er gewerkt met de Voordeel Club pas. Omdat dit minder aansloeg is besloten om weer met munten te gaan werken.
LET OP! De oude sponsor munten zijn niet meer geldig.

Draagt u ons een warm hart toe, dan kunt u uw munten aan ons doneren, zodat u onze vereniging steunt met deze actie!

Op 14 februari houden wij onze actiedag bij de Poiesz in Menaam, om zoveel mogelijk munten voor onze vereniging op te halen.

Alvast bedankt voor uw steun!!

 

Samenwerking Graham Lowlanders Pipes and Drums Leeuwarden en CMH Menaldum nu officieel

Op maandag 26 mei 2014, hebben de voorzitters van de drumfanfare CMH uit Menaldum en de Graham Lowlanders Pipes and Drums uit Leeuwarden, met gepaste trots de samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Met deze ondertekening is een formele basis gelegd voor de wens die was ontstaan tijdens Taptoe Leeuwarden 2013  en een vervolg kreeg tijdens Serious Request. Beide verenigingen zullen overigens hun eigen identiteit behouden en blijven zelfstandig.

Met de aangegane samenwerking wordt blaasmuziek met gevarieerd slagwerk gecombineerd met de intrigerende klanken van de Schotse doedelzak. In de drie noordelijke provincies zal gezamenlijk worden opgetreden tijdens de grotere evenementen als o.m. taptoes. Daarbij zullen de beide bands zowel eigen muziek als gezamenlijke nummers spelen.

Door het samenvoegen van de muzikale kwaliteiten van de beide verenigingen kan aan het publiek, een voor het noorden uniek muzikaal product worden geboden. Een unieke bundeling van een grote diversiteit aan instrumenten, waar alle leden van de beide verenigingen zich volledig voor willen inzetten.

Op vrijdag 29 augustus 2014, zal in Harlingen voor het eerst tijdens de Visserij Taptoe de nieuwe show worden gepresenteerd, waarvoor een aparte choreografie werd geschreven.

Voor meer informatie mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Klik op de afbeelding voor een vergroting

 

 

 

Laatst aangepast op woensdag 28 mei 2014 18:18

 

Terugblik Muziekspektakel 2014

Zaterdag 12 april vond het Muziekspektakel 2014 van CMH Menaldum plaats in de Roelengahal. Met drumfanfare, colorguards, majorettes en kinderdans is een mooie show neergezet. Het gastoptreden van de Graham Lowlanders Pipes & Drums hebben wij daarnaast erg gewaardeerd! We kijken uit naar de samenwerking met hen! Gezamenlijk werd bij het slot ‘Highland Cathedral’ gespeeld, een kippevelmomentje voor ons om dat ten gehore te brengen. Wij vonden het fantastisch en hebben genoten, hopelijk u ook! Bedankt voor uw komst, en graag tot de volgende keer! (meer foto's volgen binnenkort)

(Klik op de afbeelding voor een vergroting)

 

Serious Streetparade: Missie geslaagd!

Koud tot op het bot, ijskoude vingers. Maar wat was dit de moeite waard! De Serious Streetparade zit er op. Wij kunnen maar één ding zeggen: Missie geslaagd! Een dag als gister bewijst wederom dat muziek voor saamhorigheid zorgt. De sfeer was erg goed, niet alleen binnen ons eigen band maar ook tussen bands onderling. Het weer was voorzichtig gezegd niet zo mooi. Maar het publiek sleepte ons er doorheen. In ons geval, Menaam bedankt voor alle steun vóór, maar ook tijdens de streetparade. Zonder publiek geen streetparade.

Het minimumbedrag van €10.000 euro hebben we ruim gehaald. Bij aankomst op het Zaailand klonk de 'Highland Cathedral' gespeeld door alle bands. Een enorm gejuich volgde van het publiek. Een cheque van maar liefst €13.216,08 werd overhandigt bij het Glazen Huis door de organisatie en alle maîtres.

Wij willen graag Kooistra Reizen bedanken voor het sponsoren van onze bus, geweldig. Ook alle vrijwilligers, die o.a. het verkeer hebben geregeld tijdens de streetparade, enorm bedankt. Poiesz Menaam, die gratis lunchpakketten verstrekte voor alle deelnemers, moeten we zeker niet vergeten te bedanken!

Als laatste: Een hele dikke pluim voor de organisatie, fantastisch dames, hoe veel tijd en energie jullie in de Serious Streetparade hebben gestopt!! Door jullie hebben wij deze mooie dag uiteindelijk mogen meemaken.

 

Laatst aangepast op zondag 22 december 2013 13:36

 

Serious Streetparade: Het is bijna zover!!

Nog héél even..... en dan is het eindelijk zover! De Serious Streetparade gaat van start. Zaterdag 21 december gaat CMH Menaldum samen met diverse andere Friese bands streetparades lopen, uiteraard voor 'Serious Request' ten gunste van het goede doel.

Deelnemende verenigingen: Cmv Oranje Minnertsga CMH Menaldum North Frisian Percussion Corps Dokkum Jong Pasveer Leeuwarden Drumfanfare Concordia Sexbierum Graham Lowlanders Leeuwarden Jeugdband Takostu en Showband Takostu Stiens en de Sternse Slotlanders Franeker

We zijn te zien en te horen op onderstaande plaatsen en tijden:

09.30 uur: Dokkum

11.00 uur: Stiens

12.30 uur: Minnertsga

13.30 uur: Sexbierum

15.00 uur: Franeker

16.15 uur: Menaldum

18.30 uur: Aankomst bij het Glazen Huis

De route in Menaldum is als volgt:

Start: Black Horse, Lytsedyk, Mieddyk, Blomtún, Orxmasingel, Nylân, Rypsterdyk,

Eindpunt: Black Horse

U kunt de ‘Serious Streetparade’ steunen door geld te doneren via de ‘Kom in actie’-website. Daarnaast kunt u tijdens de optocht in alle plaatsen geld geven aan de aanwezige collectanten. Het gedoneerde geld wordt aan het einde van de streetparade via een cheque aan de drie DJ’s overhandigd. Alle deelnemende bands zullen een gezamenlijk nummer ten gehore brengen op  het Zaailand.

Wilt u op de hoogte blijven van de Serious Streetparade, dan kan dat door de actie te ‘liken’ op Facebook of door ons te volgen via Twitter (@SR_Streetparade).

Allen graag tot zaterdag 21 december!

Laatst aangepast op donderdag 19 december 2013 15:50

 

Pagina 3 van 9

Agenda Binnenkort

Statistics

Artikelen bekeken hits : 173013

Ben jij muzikant, of wil je dit worden? Ben jij danser, of wil je dit leren?

Lid worden afbeelding 

Kom dan eens kijken

bij één van onze groepen

Klik hier voor info en lestijden

Lid worden

 

 

 

Steun CMH-Menaldum

Vriendenloterij

en maak kans op geweldige prijzen

Klik hier

 

Free business joomla templates