HomeGeschiedenis

Geschiedenis CMH

Aanvullende, recente informatie over onze vereniging, vindt u onder het kopje "Informatie".

De geschiedenis begint in 1957 met vier "opsketten" jongfeinten die het initiatief namen een drumband op te richten. Ze zochten daarvoor contact met Jappie Zoodsma in Minnertsga. Hij wilde de Menaldumer uitdaging wel aan. Het zou een lang ’huwelijk’ worden. Nog in hetzelfde jaar werd hij aangesteld als tromslager instructeur en hij zou tot zijn overlijden in 1993 betrokken blijven bij CMH. Zoon Jan heeft in 1993 de muzikale leiding overgenomen. In 1961 werd het instrumentarium uitgebreid met een achttal signaalhoorns waarmee alleen natuurtonen gespeeld konden worden. In 1976 werd de overstap gemaakt naar GD trompetten (l ventiel). Eind 1999 is de overstap naar drumfanfare gemaakt. De G/D instrumenten waren dringend aan vervanging toe, en muziek voor G/D bezetting in de Ere
divisie werd (bijna) niet meer geschreven. De keus was toen snel gemaakt.

In 1977 volgde de oprichting van het eerste majorette peloton onder leiding van Louise Zoodsma. In 1991 was men opnieuw aan een uitbreiding toe. In navolging van andere bands, werd ook CMH uitgebreid met een Colorguard. Een facet dat het showelement tijdens optredens behoorlijk versterkt. De majorettes, mede onder leiding van Anja Bouwman, gaan buiten onze optredens naar individuele wedstrijden waarbij we als CMH trots zijn op hun prestaties.

De Colorguard, welke momenteel onder leiding staat van Patricia Spoelstra en Anneke de Jong, doet elk jaar mee met de winterguardcompetitie. Er wordt dan een show gebracht, waarbij een verhaal of thema verwerkt wordt in een dans op muziek. Er wordt gebruik gemaakt van vlaggen, houten geweren (rifles) en sabels. Onze guard draait tegenwoordig mee in de sub-top van Color Guard Nederland.

Laatst aangepast op vrijdag 27 juli 2012 23:30

 

Agenda Binnenkort

Statistics

Artikelen bekeken hits : 172990

Wie is on-line

We hebben 14 gasten online

CMH-fotogallerij

Ben jij muzikant, of wil je dit worden? Ben jij danser, of wil je dit leren?

Lid worden afbeelding 

Kom dan eens kijken

bij één van onze groepen

Klik hier voor info en lestijden

Lid worden

 

 

 

Steun CMH-Menaldum

Vriendenloterij

en maak kans op geweldige prijzen

Klik hier

 

Free business joomla templates