HomeInformatie

Informatie

CMH Menaldum is een bloeiende muziekvereniging uit het dorp Menaldum, vlakbij de Friese hoofdstad Leeuwarden, die volop plezier biedt aan jong en oud. De vereniging is opgericht in 1957 als drumband en bestaat tegenwoordig uit 4 verschillende onderdelen. Drumfanfare, Color Guard, Majorette en Kinderdans met een totaal van 90 leden.

De inmiddels tot drumfanfare uitgegroeide drumband bestaat uit een enthousiaste groep mensen tussen de 12 en 65 jaar en verzorgt de muzikale begeleiding van optochten tijdens dorpsfeesten en andere festiviteiten. Ook nemen zij ieder jaar deel aan concoursen uitkomend in de 2e divisie en verzorgen ze optredens en street parades tijdens jubilea en avond4daagsen. Hun repertoire bestaat uit moderne, populaire blaasmuziek in combinatie met gevarieerd slagwerk. Gezelligheid en teamspirit staan hoog in het vaandel evenals het streven naar goede resultaten. 

In 1977 volgde de oprichting van het eerste majorette peloton. Majorette is een combinatie van showdans, exerceren, ballet en twirlen. Twirlen is het draaien met de baton (staf).
De A- en B-majorettes gaan buiten de optredens met de drumfanfare naar individuele wedstrijden, waarbij zij goed presteren.


Een belangrijk visueel accent van de drumfanfare is haar Color Guard. Deze vlaggengroep maakt sinds 1991 deel uit van de drumfanfare tijdens de zomer outdoor activiteiten. Afgeleid hiervan is de Winterguard. Ieder jaar nemen zij deel aan deze indoor competitie tijdens de winter periode en zijn daarin zeer succesvol. Er wordt dan een show gebracht, waarbij een verhaal of thema verwerkt wordt in een dans/theater op muziek. Er wordt gebruik gemaakt van vlaggen, houten geweren (rifles) en sabels. De Guard draait tegenwoordig mee in de subtop van Color Guard Nederland. In 2011 zijn zij zelfs voor het eerst Nederlands Kampioen geworden in de A-Class.


Voor de allerkleinsten is CMH sinds kort gestart met het onderdeel Kinderdans. Kinderen vanaf 4 jaar leren spelenderwijs te dansen op muziek en maken kennis met verschillende dansstijlen. Het plezier in het dansen staat daarbij natuurlijk voorop. De kinderen vormen op deze manier alvast een basis om door te kunnen stromen binnen de vereniging.

CMH verheugt zich op een muzikale ontmoeting met u!
 

Laatst aangepast op donderdag 03 november 2016 16:55

 

Agenda Binnenkort

Statistics

Artikelen bekeken hits : 172989

Wie is on-line

We hebben 7 gasten online

CMH-fotogallerij

Ben jij muzikant, of wil je dit worden? Ben jij danser, of wil je dit leren?

Lid worden afbeelding 

Kom dan eens kijken

bij één van onze groepen

Klik hier voor info en lestijden

Lid worden

 

 

 

Steun CMH-Menaldum

Vriendenloterij

en maak kans op geweldige prijzen

Klik hier

 

Free business joomla templates